Weekend kurser

Skola. Sola. Sibenik.

Södra Kroatien och Sibenik


Klicka bilderna för större version.
Gallery Thumb 1 Gallery Thumb 2 Gallery Thumb 3 Gallery Thumb 4 Gallery Thumb 5 Gallery Thumb 6 Gallery Thumb 7 Gallery Thumb 8 Gallery Thumb 9

En resort för mycket mer än sol och bad.

KOMMER UNDER VÅREN 2017.

Denna Adriatiska havets pärla,
belägen vid Krka-flodens vackra delta och en av de mest skyddade naturhamnarna, är centrum för denna turistregion. Och det är väl inte undra på… här finns rik historia och kultur, nationalparker och fantastiskt vacker natur, restauranger, affärer. Utanför Sibenik finns skärgården som är fenomenal att uppleva med ca 240 öar, holmar och skär. Njut av bad i det turkosa vattnet, så klart att du kan se ner till botten.

I den gamla vackra stadsdelen kan du flanera bland gamla hus och smala gränder med gott om uteserveringar och små butiker på nästan varje gata. Besök den magnifika S:t Jakobkatedralen som finns med på UNESCOs världsarvslista liksom de mäktiga försvarsborgarna som skyddar staden. Lite utanför Sibenik ligger den berömda nationalparken Krka som är känd för de förtrollande vattenfallen, det rika fågellivet och klostret som ligger på en ö. Här kan man vandra, cykla och även åka båt vissa sträckor. Missa inte heller Kornati, den andra fantastiska nationalparken som består av 89 öar – som ofta beskrivs som ett nautiskt paradis.

Sibenik erbjuder ett stort utbud för shopping, t.ex. i fina gallerian Juraj Dalmatinac, muséer, konstgallerier. Den goda maten i denna region ligger till viss del nära det italienska köket som avnjutes i någon av alla restauranger och uteserveringar i mysiga miljöer. Bad och lek för hela familjen i Solaris Aqupark. Med mera…

Så …oavsett om man kommer för sol och bad, naturupplevelser som är något alldeles extra, kultur eller party är Sibenik ett alldeles utmärkt resmål!

All övrig information om Sibenik se Scandjets hemsida >