Pages för Mac

Kursen

More than Word(s)
Det är lätt att tro att jag är Mac-entusiast och slår ner på PC och allt vad heter Microsoft. Men så är inte fallet. Jag är för system och program som fungerar för ändamålet. Där gör Apple ett enastående jobb för ordbehandling, bildbehandling, video och ljud. Det är de typerna av produktioner som systemet är skapat för.

I över 30 år har jag följt utvecklingen av datorer och mjukvara. När jag idag skall skriva dokument väljer jag Pages pga. enkelheten att integrera media med text. Det flyter, på en Mac. Att Pages sedan är integrerat och funkar i kombination med WORD gör det hela enklare för resten av världen.

Arbetet skall vara lätt när kreativiteten flödar. Tekniken får inte stå i vägen. Där hjälper Pages mig att arbeta fritt och på enkla, intuitiva sätt skapa text och bild som blir lättläst och hanterbart inte bara för mig, utan för andra jag skickar mina dokument till.

I denna weekend kurs lär du dig hantera programmet från topp till tå och får mestadels se trix och användningsområden som till större delen handlar om MacOS och Pages i kombination. Det är bra om du har tidigare erfarenhet av ordbehandling så du får ut det mesta av kursen, men vem som helst kan ta kursen och fortfarande lära sig ett fantastiskt ordbehandlingsprogram.

Förutsättningar:
Samtliga kurser bygger på egen teknik där man använder sitt system / laptop i kombination med egen kringutrustning (ex. tangentbord, pekdon/ritplatta, externa hårddiskar etc. )

Kursinnehåll
Pages verktyg och gränssnitt
Programfönstret
Hjälpfunktionen
Skapa, Spara, Radera och hantera presentationer
Olika Visningslägen
Mallar
Integrera bilder, text
Uppställning och typsättning
Teckenformat
Styckeformat
Återanvända format
Punkter och numrering
Linjalen
Färg och form
Exportera till PDFL

  • KURSRESAN

  • Antal deltagare: Max 7st
  • Datum:Våren 2017
  • Förkunskaper:God datorvana
  • Plattform:Mac & Windows
  • Utrustning:Egen laptop / dator
Dela: