Kurser

Lära är liv.
Vecka

ONLINE KURSER.1-2 dagar.

Kurserna är upplagda för dig att ta dem i din takt där du känner dig mest bekväm. Om det är hemma eller på tåget, på ett café eller en strand är upp till dig.
Allt du behöver en dator och en bra uppkoppling.
After Effects, Premiere Pro och Photoshop är onlinekurser.


Weekend

DÄR DU ÄR.1-4 dagar.

Jag kommer till dig/er för att lära ut de kunskaper eller program du önskar. Max antal elever per kurs är 5-6 och antal dagar beror på vilken kurs du önskar.
After Effects, Premiere Pro och Photoshop, Keynote och Pages samt Filmteknik är kurser på plats.Kursöversikt

Här hittar du en introduktion till varje kurs och vad den innehåller. Klicka på en kurs för att läsa mer om den eller skapa en snabb uppfattning om den här genom att kika igenom listan.

After Effects CC

Här är verktyget för dig som vill arbeta med rörlig bildmanipulering och visuella effekter. Du lär dig animering av bildlager, film eller video samt effekter och ljud över tid. Programmet hanterar de flesta videoformat vi känner till och används av de flesta professionella film och tv studios idag. After Effects är oftast den sista länken i film produktion där vi kombinerar filmat material med grafik och foton, färgkorrigerar och manipulerar informationen, lägger till eller tar bort information i bilden och gör detta över tid. I kursen får du lära dig hantera programmet, klippa och förändra film, effektera och färgsätta film och exportera till lämpliga format till slutkund.

Läs mer här >>

Premiere Pro CC

Under många år stod AVID och Final Cut Pro som de två ledande programmen för film och videoredigering. Idag har Adobes Premiere utvecklats till att vara ett av de ledande programmet för ändamålet. Det är ett snabbt och effektivt system med enorma möjligheter, speciellt i kombination med After Effects. Du lär dig hantera programmet, klipptekniker, blanda videoformat och hantera effekter och exportmöjligheter. Du för en djup förståelse för hur du kan börja använda programmet för att klippa musikvideo, reklamfilm, eller dokumentärer och spelfilm.

Läs mer här >>

Photoshop CC

Världens ledande program för bildmanipulering är även ett mångsidigt verktyg för video och 3D idag. Du lär dig grunderna i Photoshop för att förstå retouch, framkallning, färgsättning, ljussättning och även för att skapa grafik och text. Under fyra dagar får du en rundtur i programmet och chans att öva på olika scenarion för fotografering och bildredigering. Du får en förståelse för bildkomposition och pixelhantering, vi tittar även på olika filformat och hur du skapar effektiva bilder för webben och hur man frilägger en bild.

Läs mer här >>

Apple Keynote

Att skapa eleganta och stilrena presentationer idag är ett enormt projekt, om du fortfarande jobbar i Power Point. Att skapa en effektiv presentation som du även kan exportera och formatera för pdf'er, jpeg bilder, även QuickTime filmer har aldrig varit enklare. Keynote fungerar som ett program bör fungera. Det är enkelt och rakt på sak. Du lär dig skapa presentationer utifrån mallar och från grunden. Vi tittar på övergångar, formatering, rutnät och layout, stilar och form för en intressant presentation som lever länge.

Läs mer här >>

Apple Pages

Det är svårt att låta bli att kopiera texten för Keynote och jämföra istället med Word. Apples Pages fungerar även som en ordbehandlare bör fungera. Enkelt, smidigt och väldigt intuitivt. Här lär vi oss formatera text från grunden, via mallar och förslag. Vi tittar på typsättning, fonter och typsnitt, bildmasker och textrutor. Du får en djup förståelse för ordbehandling och textsättning. En helg med Pages ger dig en fantastisk kunskap för alla dina kommande brev, rapporter, listor och manus.

Läs mer här >>

Filmteknik

I kursen Filmteknik får du lära dig grunder och praktiska moment för att filma ex. green-screen, i studio, på inspelningsplats, för webb-TV samt för en och fler-kamera intervjuer. Lär dig filma produkter och göra sk. packshots, filma och klippa musikvideo och live-event, producera och organisera en företagsfilm eller informationsfilm. Vi går igenom användande av special effekter, filma som enmans-team samt även ett av de mest vitala momenten i all produktion; planering och budget. Kursen är resultatet av 10 års erfarenhet inom film och video produktion. Kursen är föreläsningar varvat med diskussioner och frågeställnignar. Alla praktiska moment gås igenom under den fjärde dagen då vi exprimenterar med ljud, ljus och kameror i hanterbar skala för att simulera inspelningar i ex. studio eller inspelningsplats. Kursen är en exklusiv kurs som kostar lite mer, men som ger så mycket mer tillbaka.

Läs mer här >>